• Ängamat

    Mild och god soppa som väcker smakminnen.
    Antal portioner

    4 port

    Ingredienser
    5 potatisar färska
    2 morötter
    1⁄2 huvud blomkål
    100 g sockerärter
    1 buljongtärning
    5 dl vatten
    5 dl mjölk
    1 tsk salt
    1 äggula
    1⁄2 dl vispgrädde
    1 dl hackad persilja

    Gör så här:

    Skala och skiva morötterna skrubba potatisen dela. Dela blomkålen i små buketter, dela sockerärterna. Tillsätt vatten, mjölk och salt. Lägg i potatis, morötter och blomkål och låt koka 5-8 min. Lägg i sockerärter och koka 1 min till. Blanda äggula och grädde och rör ner det och persiljan i soppan. Låt inte soppan koka mer.

  • Fröbröd

    10 små bröd
    Ingredienser

    0,75 dl solroskärnor
    0,5 dl linfrö
    0,5 dl sesamfrön
    0,5 dl pumpakärnor
    2 dl majsmjöl
    2 dl kokande vatten
    0,5 dl rapsolja

    Sätt ugnen på cirka 140 grader och lägg sedan ut bakplåtspapper på en stor plåt.
    Blanda ihop alla ingredienser och bred smeten på bakplåtspappret. 

    Lägg ett bakplåtspapper över degen och platta ut med handen eller en kavel till ett tunt lager över hela plåten.
 Obs! Det ska vara väldigt tunt!
    Strö över flingsalt.
    Skär med vass kniv eller pizzaskärare degen i lagom bitar. Brödet blir då enklare att bryta till fina bitar när det gräddats.
    Grädda i cirka en timme och en kvart i nedre delen av ugnen. (varmluftsugn)
    Bryt isär brödet efter markeringarna som du gjort med kniven.

  • Almedalsdrinken 2015

    Basilika, flädersaft, pressad citron, is, och alkoholfri öl.

    Stöt basilika i glaset häll på 1 matsked outspädd flädersaft, 1 matsked pressad citron och ½ flaska alkoholfri öl tillsätt is och rör om servera med sugrör.

  • Sangria

    Kan serveras som rött eller vitt med eller utan alkohol.