19. maj, 2018

Äntligen har vi fått sommar som jag har längtat! vi blev liksom snuvade på sommaren 2017. Livet flyter på det som känns mest tufft är att telefonen är ganska tyst nu förtiden. När man inte har anhöriga längre som ringer. Pappa har åkt sin sista färd och ligger nu i minneslunden i Kungälv. Vi hade en fin begravning i slutet av april och lägenheten är nu tom och vi får leva på alla finna minnen. I veckan var jag på en härlig resa med glada gänget till Göteborg. Vi fick låna landslagsbussen och alla var på ett stålande humör. Liseberg och Special Göteborgsvarvet var en av höjdpunkterna. Nu sitter jag på tåget mot Vårgårda blir nog sista gången på ett bra tag. Igår stannade vi med bussen där och åt. Det är inte så ofta jag går på bröllop men idag så blir det av. Imorgon är det teater på Västmanlands teater med Moa kompis Cornelia på scen. Nästa vecka är det dags för FUB förbundsstämma i Stockholm. Känns som jag är på resande fot hela tiden men ibland så är jag hemma. Sommaren bjudet på mycket jobb, leighet och höjdpunkten Skottland med World Downs syndrom Congress i Glasgow.
Sommaren avslutas med konsert på Sudbyholm slott och GES båtresa från Västerås.På bilden ser ni Cornelia och Moa hon fick kolla på en föreställning med jobbet.

1. apr, 2018

Nu var det min pappa som somnade in förra söndagen och nu är jag föräldralös. Känns tungt men jag har fått ha mina föräldrar länge i mitt liv. Mina barn har fått ha mormor och morfar i många år. Nu är det min bror som är äldst i våran familj och jag sedan. Min pappa pappa blev 91 år nu hade han lovat att hänga med några år till men så blev det inte. Vi hann med en hel del i vårt liv tillsammans jag och pappa. Sista åren har vi haft en hel del kvalité tid tillsammans tänk på det ni som har era föräldrar kvar i livet. Senaste fyra åren har vi varit på många fina ställen en av hans favoriter var Cypern som han tillbringat 10 år under årets kallaste månader. Det ska jag nog göra när jag slutar jobba jag gillar inte vintern. I år har det varit extra tufft med massor av snö och kallt. För två år sedan var vi på en resa till Bohuslän och Norge. Vi åkte så klart förbi pappas barndomshem Näsinge och Lerdalen. Ett besök på Fredrikstens fästing Halden och middag övernattning på hotell. Nu ska jag leva på alla fina minnen från dig pappa.

17. mar, 2018

Nu är jag trött på snö och kallt jag vill ha vår! Hade en härlig helg i Malmö med bästa barnbarnet Herman. Vi kollade på Melodifestivalen i direktsändning. Sedan 1 mars har jag fått 8 timmar till att spendera på mig själv eller på mitt ideella arrangemang i olika föreningar och organisationer.
Räknade ut härom veckan att jag lägger minst 20 timmar i veckan på olika föreningar. Men det gör jag så gärna. Vi har varit på en trevlig dagkryssning till Åland med Rosella. Vi var över 50 personer det var lite kaotiskt innan vi kom iväg. Men alla var på stålande humör. FUB har haft årsmöte och jag klev av mitt uppdrag som ordförande efter 9 år. Det blir kanske andra utmaningar framöver jag har nog gjort ett bra jobb med alla härliga ledamöter vid min sida. Vi har fått två nya ledamöter i FUB styrelse och Klippan har haft årsmöte valt en ny styrelse och dom har fått tre nya ledamöter. Har det ganska lugnt framöver det känns bra livet rullar på.
Moa har nu bott i sin lägenhet i 14 månader och hon trivs bra. Härom veckan var vi på konsert och lyssnade på Bruno, Peter och Matilda och en överlycklig Moa fick kramas!

 

17. feb, 2018

Det var skönt att komma iväg på en solsemester i början av 2018. Vill varmt rekomendera solresor som arrangör på Gran Canaria. Har jobbat en månad nu sedan jag kom hem. Har hunnit och planera två av mina kommande resor. I juli åker jag till WDSC (Word downs syndrom congress) i Glasgow, Skottland ska vi också hinna med. Senast jag var på WDSC var 2009 i Dublin. Många bra föreläsningar fick vi lyssna på som har fastnat i minnet. I september åker vi till Portugal med Glada Hudiks träningsresa med bästa vänner. Sedan ska jag vara med och arrangera två Hälsoveckor i sommar i samverkan med FUB, Studieförbundet Vuxenskolan och KFUM. Sedan blir det nog en SommarCamp med inriktning musik, drama och skapande som Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar. Just nu befinner jag mig i Malmö ikväll blir det Melodifestivalen med bästa Jessica vi sitter i publiken och hejar på.

1. jan, 2018

Då var det dags att summer 2017. Året började med en härlig föreställning på Tyrol i Gröna Lund Mamma Mia the party. 9 januari flyttade Moa hemifrån till en jättefin lägenhet endast 200 meter från mig. Februari en kryssning med Skaldjur och bästa Magnus Carlsson underhöll ombord. Under året har jag varit på två champangeprovnigar varav en fick jag lära mig att sabrera. Fortsatt att jobba 50% på Studieförbundet Vuxenskolan men under våren fick jag ett nytt projektjobba på 20% så det har inte varit brist på jobb precis. Fortsätter att jobba med lite utbildningar och föreläsningar. I juni så blev det studentfest för Moa och hon började jobba på Konstverket efter en veckas ledighet. Sommaren bjöd på många roliga upplevelser kryssning med Viking Line till Helsingborg, Allsång på Skansen, SommarCamp, GES på Borgholm Slottsruin, Hälsovecka, Diggiloo på Strömsholm slott, prova på Steam hotell, Moas 20 årsdag, Birka kryssning, Steamy Christmas vid två tillfällen november och december. Julfirande hos Juliga familjen i Kungälv och ett lugt nyårsfirande på Bakformen. Om fem dagar då bär det iväg till Gran Canaria en vecka en välbehövd ledighet.