10. okt, 2021

Kunde tro att jag varit på semester sedan i sommar. Men så har det inte varit. Har haft fullt upp med jobb aktiviteter och en massa idiellt arbete. Några av höjdpunkterna har varit kryssning med Afasiföreningen med Havsörnen. En trevlig båttur på Mälaren med god lax och tillbehör. Diggiloo på Sundbyholm, Kryssning med Majt FUB dagen firades på Björnön med många medlemmar. Vi har kört igång lite aktiviteter i FUB träffar med ungdomar, bowling med Klippan, Bingo inomhus för första gången på 18 månader. Disco på utomhusbana och i torsdag startade musik med Johan. Moa har varit på resa Portugal denna gång utan Glada Hudik som inte fick åka. 
Har lite roliga saker att se framemot under hösten Arvingarna, fortbildning medlemsrådgivare och Rättsombud. Vi smäller väl till med lite fest för att fira Moas 24 årsdag och min 65 årsdag för vänner medmera. 

31. jul, 2021

Nu har det varit fullt upp igen men nu har jag gått på semester. Håller på att räkna ner i december blir jag pensionär och tänker trappa ner. Bara göra det som jag vill inte en massa måsten. Begränsa mina uppdrag till det som utvecklar mig och stöttar dom som mest behöver. Vad har jag gjort sedan sist? Mitt hus är ommålat och balkongen större. Varit på lite semester på Västkusten med vänner, firat midsommar hemma med Moa och vänner. FUB har haft två aktivitetsveckor på Lagersberg med totalt 34 deltagare. Ena veckan var det varmt så det blev många bad i fina sjön Freden och förra veckan var det lite behagligare temperatur. En allsång på Skansen har jag också hunnit med och ABBA museum. Imorgon bär det iväg på ännu en resa en kryssning med Moa och vänner. ÄNTLIGEN! vi ska segla till Visby. Sen ska jag vara hemma och fixa ute och inne. 

14. jun, 2021

Nu har jag varit inne i tre veckors tvättmaskin av aktiviteter. Nu börjar jag att trappa ner och kunna njuta av livet. DigiJag (en digital skol- och livsplatform utvecklad för att fungera bra för deltagare i särskolan, särvux, daglig verksamhet och särskilt boende) nätverk föräldraskapstöd, möte Lagersberg, webbinarium regionen, Podd kurs, styrelsemöten FUB, Disco FUB, Dans Lola "Jerusalema"  Hallstahammar/Köping totalt har 150 personer deltagit. Lilla skälby möte, två dagars konferens Moa assistenter STEAM hotell. Styrgruppsmöte "Gott liv som äldre" nätverksmöten, samverkansmöte, KRF kommunala rådet för funktionsnedsättning, möte referensgrupp medlemsrådgivare, rättsombud, IP LSS och fixat trädgården mer har jag inte hunnit med såklart så håller jag lite i målningen i vår förening. 

 

 

22. maj, 2021

Haft några härliga dagar på framsidan med skaldjursfrossa, fixat mina naglar, shoppat lite kläder och ätit god mat. Promenad med Herman och Simmons lite kallt är det fortfarande fast vi har slutet på maj. Det har varit några tuffa veckor med jobb, årsmöte, planeringar, föreningsverksamhet. Nu blickar jag framåt med lediga veckor i sommar. Midsommarveckan och två veckor skönt. Sedan blir det minst tre veckor till i sommar med lediga dagar. Hemma så har jag fått ny balkong och det ska bli ny färg på mitt hus. Äntligen ska det fula färgen bort och ersättas men nya kulör. Det blommar väldigt länge eftersom det är så kallt. En av mina favoritträd är Magnolia. Kanska skulle jag investera i ett träd? 

 

5. maj, 2021

Idag är det 5 maj och det är kallt regnigt. Hade nu värden varit som vanlig satt jag nog på en solstol i ett varmt land. Lite roligt har hänt sedan sist jag behöver stunder att njuta med dom jag tycker om. Förra veckan blev det Vardagslyx på Färna Herrgård SPA god mat och lite shopping på slutet. Lite fullbokad med aktiviteter och annat några veckor det blir lite lugnare i juni då ska det njutas igen på framsidan. Då drar Moa och jag iväg med två kompisar till Tanum strand SPA och i augusti blir det en kryssning till Visby med två andra vänner. I helgen blir det Förbundsstämma i FUB digitalt naturligt. Är så oerhört stolt att av fem motioner så kommer fyra av dom beviljas. Bilden kommer från min underbara kalender med starka kvinnor. 

 • Fångad i fattigdom
  Mindre pengar när person fyllt 30 år personer som är över 30 år kan inte få
  pengar från Försäkringskassan för aktiviteter. Många personer har därför inte råd
  att vara med i aktiviteter på fritiden.

 • FUB ska samarbeta mer med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen
  Många av FUB:s medlemmar får inte längre aktivitetsersättning eller sjukersättning.
  Men många kan inte arbeta med vanliga jobb eftersom det inte går att få handledning
  för gruppen som har LSS.

 • Nätverk i FUB
  FUB måste arbeta på ett modernt sätt. Vi kan arbeta i nätverk till exempel.
  Många medlemmar är aktiva både i lokalföreningen och i länsförbundet.
  Att arbeta i nätverk kan göra arbetet enklare och så att arbetet tar mindre tid.

 • Avslag
  Utbildning
  Personal som arbetar med våra medlemmar har ofta låg utbildning. Kommuner och regioner kommer inte på våra Intradagar. Vi vill ändra på det. Vi tror det är bra om personal fick utbildning om funktionsnedsättning hemma i sin egen stad eller region. Fler kan då vara med på utbildning. Utbildningar kan också vara på webben.

 • Stöd till föräldrar med IF (utvecklingsstörning)
  Föräldrar som har IF får olika mycket stöd i olika kommuner.
  Kommunerna förstår ofta inte att det kan fungera bra att vara förälder
  om föräldrarna får stöd innan de fått barn och efter att de har fått barn.
  Många FUB-föreningar vet inte att det finns mycket information om att vara förälder med utvecklingsstörning på Region Uppsalas hemsida.