22. maj, 2021

Haft några härliga dagar på framsidan med skaldjursfrossa, fixat mina naglar, shoppat lite kläder och ätit god mat. Promenad med Herman och Simmons lite kallt är det fortfarande fast vi har slutet på maj. Det har varit några tuffa veckor med jobb, årsmöte, planeringar, föreningsverksamhet. Nu blickar jag framåt med lediga veckor i sommar. Midsommarveckan och två veckor skönt. Sedan blir det minst tre veckor till i sommar med lediga dagar. Hemma så har jag fått ny balkong och det ska bli ny färg på mitt hus. Äntligen ska det fula färgen bort och ersättas men nya kulör. Det blommar väldigt länge eftersom det är så kallt. En av mina favoritträd är Magnolia. Kanska skulle jag investera i ett träd? 

 

5. maj, 2021

Idag är det 5 maj och det är kallt regnigt. Hade nu värden varit som vanlig satt jag nog på en solstol i ett varmt land. Lite roligt har hänt sedan sist jag behöver stunder att njuta med dom jag tycker om. Förra veckan blev det Vardagslyx på Färna Herrgård SPA god mat och lite shopping på slutet. Lite fullbokad med aktiviteter och annat några veckor det blir lite lugnare i juni då ska det njutas igen på framsidan. Då drar Moa och jag iväg med två kompisar till Tanum strand SPA och i augusti blir det en kryssning till Visby med två andra vänner. I helgen blir det Förbundsstämma i FUB digitalt naturligt. Är så oerhört stolt att av fem motioner så kommer fyra av dom beviljas. Bilden kommer från min underbara kalender med starka kvinnor. 

 • Fångad i fattigdom
  Mindre pengar när person fyllt 30 år personer som är över 30 år kan inte få
  pengar från Försäkringskassan för aktiviteter. Många personer har därför inte råd
  att vara med i aktiviteter på fritiden.

 • FUB ska samarbeta mer med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen
  Många av FUB:s medlemmar får inte längre aktivitetsersättning eller sjukersättning.
  Men många kan inte arbeta med vanliga jobb eftersom det inte går att få handledning
  för gruppen som har LSS.

 • Nätverk i FUB
  FUB måste arbeta på ett modernt sätt. Vi kan arbeta i nätverk till exempel.
  Många medlemmar är aktiva både i lokalföreningen och i länsförbundet.
  Att arbeta i nätverk kan göra arbetet enklare och så att arbetet tar mindre tid.

 • Avslag
  Utbildning
  Personal som arbetar med våra medlemmar har ofta låg utbildning. Kommuner och regioner kommer inte på våra Intradagar. Vi vill ändra på det. Vi tror det är bra om personal fick utbildning om funktionsnedsättning hemma i sin egen stad eller region. Fler kan då vara med på utbildning. Utbildningar kan också vara på webben.

 • Stöd till föräldrar med IF (utvecklingsstörning)
  Föräldrar som har IF får olika mycket stöd i olika kommuner.
  Kommunerna förstår ofta inte att det kan fungera bra att vara förälder
  om föräldrarna får stöd innan de fått barn och efter att de har fått barn.
  Många FUB-föreningar vet inte att det finns mycket information om att vara förälder med utvecklingsstörning på Region Uppsalas hemsida.

5. apr, 2021

Det har varit full upp sedan sist över 25 olika möten, kurser, utbildning, på sex veckor.
En trevlig övernattning på STEAM hotell med vänner till mig och Moa. Några årsmöten har jag också avverkat och det kommer att bli några till. Moa och jag har hunnit inviga hennes SPA med bubblor igår. I natt så har det blåst storm och snöat. Nej nu räcker det med kyla. 

Har provat en ny champagne sedan sist.
Finns på systembolaget kostar 199 kronor 
Pol Aimé Brut Frankrike, Champagne
Fruktig, nyanserad smak med inslag av gula äpplen, marsipan, apelsin och rostat bröd.

 

 

20. feb, 2021

Livet flyter på sedan sist har jag varit ute och gått på Mälaren det var många år sedan sist. Köpt en bra investering för mina fötter Icebug. Varit på en digital gala med projektet DigiJag passade på att sätta på mig en glitter klänning det var över ett år sedan sist. Varit på några konferenser naturligvis digitala passar på att lära mig mer. Sedan 12 februari umgås jag med mitt barnbarns hund. Många långa promenader fick vi under fyra dygn. Vi firade 18 februari att vi fått vaccinsputa två jag och Moa. passade på att prova en ny årgångs champange från Palmer. En av mina favoriter. Palmer Blanc de Blancs Fynd årgångs-champagne: Torr och frisk av enbart chardonnay – Rekommenderas 2021.

 • PALMER BLANC DE BLANCS, i årgång 2014, får sammanlagt mycket höga expertbetyg.
 • Ranking: Totalbetygen nedan, motiverar att denna champagne, rankas på Vinbetygets topplista.
 • Champagnen tillhör tveklöst de absolut främsta och mest prisvärda av Systembolagets samtliga champagner i denna prisklass.

Lite andra möten har det varit. En hel del andra på gång, samverkan med regionen, Sala LSS frågor, Funktionsrätt Västerås, filmkurs, TAKK kurs, tema Godman med mera.

25. jan, 2021

Mitt mål att prova minst en ny champange i månaden. Shit denna månaden är snart slut. Det får bli till helgen. Varit några dagar på framsidan Nästa mål är att träna minst tre gånger i veckan. Varanna månad ska jag göra någon som jag inte gjort tidigare. Har blivit hundmormor till en söt Simmons. Vi har haft lite snö och i helgen var det borta igen men idag har det snöat igen. Lite uppdrag har trillat in efter ett ganska lugnt år 2020. Både jag och Moa fick vaccin förra veckan. Fick lite ont i armen men det är bra att jag reagerar när något främmande kommer in i kroppen. Lite möten i veckan fredag - söndag är det helt tomt i kalendern.