17. aug, 2020

Jag har under många år engagerad mig i idiellt arbete ja stort sett större delen av mitt liv. Det ger mig mycket tillbaka. Träffar massor av härliga människor som har samma intresse som mig. Mitt tips till dig börja engagera dig i en förening eller organisation. Du lär dig mer än att driva dina frågor själv. Har varit politik aktiv i många år men sedan 2008 la jag det på hyllan och bestämde mig att nu lägger jag min själ i funkisrörelsen, funktionsrätt organisationer, funktionshinder föreningar med mera. Ordet handikapp använder jag inte längre det har jag lämnat över till golfförbundet som sysslar med handikapp. Många undar säker vad jag är engagerad i för föreningar? Har varit engagerad i politik, scoutrörelsen, lokalförening, Studieförbundet vuxenskolan, bostadsrättsförening med mera.

Nu är jag engagerad i FUB lokalt Västerås, Länsförbund FUB Västmanland (FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv) VIP Föreningen är ansluten till Schizofreniförbundet. Föreningen vänder sig i första hand till familjer där någon närstående drabbats av schizofreni eller liknande psykoser. Funktionsrätt Västerås är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för föreningar för personer med funktionsnedsättningar inom Västerås Stad. Lilla Skälby 1 min bostadsrättsförening som jag bott sedan 23 år tillbaka. Är såklart engagerad i min dotter och hennes nätverk. Sitter med i olika samverkans möten med regionen, Västerås Stad och Arvsfondprojeket "
Gott liv som äldre - aktiviteter och boende för personer med IF" 

31. jul, 2020

Efter att varit sambo med Pärlan i nästan 6 år har han nu somnat in. Känns tomt just nu. Sommaren flyter på med min semester som är några veckor till. Har varit på lite korta resor men vänner och Moa. Första resan var till Gävle och Furuviksparken första gången för mig. fin park med lagom besökare i dessa Coronatider. Andra resan var till Tällberg och hotell Dalecarlia med god mat och SPA. En dagstur till Uppsala vi hann med både gamla och nya staden. Hela sommaren har vädret varit lite upp & ner ena dagen sol och nästa regn varmt och kallt. Två veckor ute på Lagersberg med FUB "Må bra veckor" med härliga deltagare och ledare. Vi har haft lite aktiviteter i sommar promenader nästan varje torsdag sedan juni sista gången 13 augusti. Så här långt har vi haft 125 deltagare som promenerat. Under juli till 8 augusti månad så får medlemmar i Funktionsrätt Västerås prova nya utebadet på Lögarängen. Uppskattad aktivitet för alla båda barn och vuxna. Badet invigs inte förrän 2021. Just nu håller jag på att samla krafter för att riva Pärlan sommarresident på baksidan. 

21. jun, 2020

Haft en lugn och fin midsommar nu laddar jag inför en vecka med skrivande. Ska gå på en skrivarkurs på Tärna folkhögskola. Nu blir den digitalt i denna tid. Lite planerat i sommar vi tar lite korta resor jag och Moa med vänner. Tre dagar i Gävle, tre dagar i Tällberg och ett par dagar i Falun. Har börjat lite på bok nummer två som jag ska försöka komma en bit på nästa vecka. 

Vår fortsatta resa mellan 2015 och 2022
Hur blev det med våra drömmar?

Aktiviteter
Alla kan
Många med diagnoser blir behandlade som om dom inte kan göra så mycket.  Ofta blir dom överbeskyddade av anhöriga, personal, professionella med mera. Har alltid berättat för dig Moa om olika saker, har aldrig tänkt att hålla dig borta från något. Aldrig har vi satt begräsningar vad du kan eller får göra. Men vi har alltid pratat om en del saker som kanske inte är så bra. Exempel: när du var liten hade du ingen mättnadskänsla du kunde äta hur mycket som helst. Det blev ju inte bra du mådde dåligt. Nu har du lärt dig vad som är lagom och nu kan du känna själv när du är mätt. Om du vill lära dig något nytt så är du envis och jobbar på. En av mina och dina mål är att du vill lära dig att cykla på en tvåhjuling. Du kämpar på tillsammans med dina assistenter. Vi har också jobbat med olika mål i ditt liv. Det är nästan inga som du inte klarat av att uppnå. Vill med denna text uppmuntra dig dina kompisar och andra att inget är omöjligt det är bra att sätta delmål och prova ändra. Alla kan utvecklas hela livet fast tyvärr har många fått för sig att det inte går. Men vi har alltid jobbat på med nya saker att utvecklas tillsammans med andra eller att du har gjort stora framsteg.
Detta kommer bok nummer två att handla om!
Bemötande, Bildstöd, Boende, Diagnoser, Flytta, Hjälpmedel, Kommunikation, Lagar, Länkar
Nätverk, Struktur, Tips, Tro på ditt anhörige, Vuxenlivet, Utbildning, Åldrande

1. jun, 2020

Så blev det äntligen sommar efter en kall och långdragen vår.Trädgården är i stort sett klar iallafall för tillfället. Potatis,krusbär, rädisor, ärtor, rödbetor och mangold växer så det knakar. I helgen blir det Studentfirande och så ska vi fira sveriges nationaldag. Det blir en lugn sommar med mycket ledighet. Lite semester i Tällberg med vänner. Vi hoppas att hösten då kan vi träffas igen. Firade morsdag igår med Moa vi var och åt en god middag på en av favorit restaurangerna i Västerås. 

27. apr, 2020

Nu har det snart gått fyra månader av 2020. Detta blir nog ett år som få glömmer. Vi har haft ganska bra väder ett par veckor nu. Fixat i trädgården röjt en massa hemma och hos Moa. Nu hoppas vi alla på en jättebra sommar och att vi kan umgås i mindre grupper. Tror just nu inte på några större aktiviteter denna sommar. Vi tar det lugnt 2020 och gör sådant vi inte gjort tidigare 2021. Om nu allt är över så ska jag göra en lista med 12 nya upplevelser nästa år som jag aldrig gjort tidigare.