29. dec, 2020

Äntligen säger jag och säkert många andra. Julen är över för denna gången och nu ser vi framåt med ett nytt år. Välkommen 2021. Men när jag skulle summera året upptäckte jag att det är en hel del som jag kunnat göra ändå. Året började med en kryssning, Oh, whata night! med Moa och grabbarna och besök på Sandgrund för att titta på Lars Lerin konst. Ny bil hämtades i februari och filmen Catwalk med Glada Hudik. Några dagar i Kungälv och final Melodifestivalen på Friends Arena. I slutet av mars blev jag sambo några dagar promenadbingo med FUB. Fixar i trädgården hos mig och hos Moa planterar april - maj. Maj månad fixar hemma mycket och gratulerar farmor och jag och Moa äter god ute på Morsdag. Ordnar en studentfest för min sambo, midsommarfirande och en massa promenader med FUB från juni - augusti nästan varje vecka. Resa till Gävle och Furuviksparken ett par dagar. Besök av bästa familjen några dagar och Tällberg med SPA med två andra mammor deras barn. Moa och jag la in ett stopp för att hälsa på Sara på vägen utanför Falun. Lagersberg två "Må bra veckor" för ungdomar och 30+ En heldag för att utforska gamla Uppsala och centrum och Linnemuseet. Firat min sambos 20 årsdag. Utebad på nya Lögarängen med Funktionsrätt Västerås. FUB dagen firade vi med musik Johan och en gård med många djur. Oljat in altanen framsidan varit på konstrunda Ängelsberg med farmor och fika på Elsas i Norberg. Kalas hos vännen i Köping. Guldkuvert kom i brevlådan i slutet av september. Stor fest för Moa och hennes 23 års dag med musik och mat för vänner. I oktober blev det Sunne på SPA i stället för ROM som blev inställt. Är nog ganska nöjd ändå med 2020. Jag har kunnat pricka av en hel del på listan jag gjorde i början av 2020. 
100 träningspass klart, fixa trädgård klart, dansbandsveckan inställd, cyklat 145 mil i sommar, minst två dagar i veckan ledigt i genomsnitt fyra blev det, ROM resan inställd. Näst vecka kommer åtta nya mål. 
 

11. dec, 2020

Nästa alla julklappar är klara nu kanske jag väntar på snö. Gillar inte årstiden vinter men till jul vill jag gärna ha lite snö. Snart är det dags att summera 2020 och jag trodde inte det skulle bli så mycket att berätta om. Men jag har gjort en hel del under året trots pandemin. Lite spännande saker kommer att hända i januari berättar mera senare. Från 17 december - 17 januari tar jag ledigt och hämtar krafter för kommade år. Det blir en lugn jul hemma med lite besök och vi håller avstånd. Tänder ljus och kommer att njuta av en Steamad konsert med Sven Ingvars ”Visor som tystna” kanske jag bokar några mer konsert. Räknar ner har tre uppdrag kvar sedan sedan ska jag bara vara. 

17. nov, 2020

Nu har det gått en månad till sedan jag skrev här snart är skitåret 2020 SLUT. Det kommer att gå till historien. Igår kom det nya restriktioner som gäller bio, restauranger, idrott, gym och religösa event. Men inga resriktioner när det gäller butiker och köpcentrum. På lite över en månad har jag hunnit med flera möten Nätverk, Rådsmöte, Webb seminarium, målardag, styrgrupp, KRF (kommunala rådet för funktionshinderfrågor) hälsobad, träna, simma, besök av bästa familjen, resturangbesök, Inkludera mera, däckbyte, årsmöte, styrelsemöten, disco, bingo, samverkansmöte, brandutbildning, möte på skolor, uppdrag som rättsombud/medlemsrädgivare, Digijag seminarium, fortbildning som rättsombud FUB och Dialogforum. De flesta möten har varit digitala via Skype, Zoom Google Meet eller Teams. Nu väntar en tråkig period med alla aktiviteter inställda. Men vad gör det jag ser framemot ett nytt år 2021. 

10. okt, 2020

Nu är det höst gjort en hel del roligt dom senaste dagarna. September slutade bra med en guldbiljett från Postkodlotteriet. Tyvärr blev resan till Rom avbokad kanske lika bra det i den tid vi lever i. Vi firade vår Guldbiljett jag och Moa med lite after work och firade hennes 23 årsdag med egen trubadur. Fortsätter med tränar på Medley som är en hitt för mig med gym, simma och vattengympa. Varit på tre härliga dagar i Sunne med min resvän. Vi fick ialla fall insupa rom och äta pasta vid Fontana di trevi i Värmland. Skönt att mysa med tända ljus, chans att vila och njuta av lediga dagar. Lagom planerat dom kommande veckorna. Längar att lyssna på musik live det var länge sedan på lokal. 

5. sep, 2020

Dags att summera sommaren 2020. Trots allt så har det varit en ganska fin sommar. Har haft många härliga upplevelser. En av mina mål för sommaren var att äntligen få åka till Dansbandsveckan i Malung. Men som allt annat så ställdes den in. Vi försöker igen 2021 och komma iväg. Moa och jag har gjort ett par korta resor till Gävle Furuvik med vänner och en resa till Dalarna med andra vänner. Tällberg bodde vi på Dalicarla hotell med SPA och underbar miljö. 
Vi har haft många Corona anpassade aktiviteter i FUB. Promenader torsdagar från Elba kajen och fototävling. Utebadet på Lögarängen två dagar i veckan i samverkan med Funktionsrätt Västerås. FUB hade två Må bra veckor på Lagersberg i sommar där 12 deltagare medverkade per vecka. Allt var Corona anpassat och över 700 personer deltog. Hösten har börjat med aktiviteter jag har börjat hårdträna för att nå mina mål 2020. Behöver träna tre gånger i veckan året ut för att nå 100 pass. Här kommer mina mål igen. 

  • 100 träningspass innan jul (ligger på 54 pass 31 augusti) 
  • fixa en finare trädgård (bara framsida kvar) 
  • dansbandsveckan kan inte nå pga inställt evenemang! 
  • cykla många mil (120 mil än så länge) 
  • minst två dagar i veckan ledigt (uppnått) 
  • Rom (återstår att uppleva) 

FUB Västmanland har fått ett Arvsfondprojekt på 8,1 miljoner som du kan följa och gilla. Det handlar om personer med IF (utvecklingsstörning/interlektuell funktionsnedsättning) Nationellt Arvsfondsprojekt som undersöker goda exempel på aktiviteter och boende för äldre personer med IF och tar fram material kring detta. Vi utbildar också fyra grupper av äldre personer med IF så att de blir experter på åldrande. läs mer här! https://www.facebook.com/gottliv.if

Igår kväll hade vi en härlig kväll utedansbana vid Klinta IP med ungdomar i FUB och idag börjar vi bad på Lögarängen för medlemmar i FUB. Vi kör varje lördag (utom 19/9) fram till 5 december. På bilden ser vi Moa som vann på vårat Lyckohjul en fluga till Prideparaden 2021.